Home » Massage

Massages zijn er in veel verschillende vormen, ik pas zelf de intuïtieve ontspanningsmassage toe. De bekende klassieke (Zweedse) massagetechnieken zoals strijkingen en knedingen worden bij deze massage op een holistische manier toegepast. Dat betekent dat het niet volgens een vast schema wordt toegepast, er wordt vooral gemasseerd op gevoel.

 

Effect van de intuïtieve ontspanningsmassage:

Tijdens een intuïtieve massage worden gevoelens van rust, vertrouwen en vreugde opgeroepen. Er kan energie worden vrijgemaakt, die eerst werd verspild door spanning. Ook de houding en de gezichtsuitdrukking van de gemasseerde kunnen ingrijpend veranderen, doordat chronische gewoonten van actie en reactie worden doorbroken. Op geestelijk niveau kan zowel de ontvanger als de masseur een verhoogde staat van bewustzijn bereiken, het gevoel van aanwezig zijn in het moment, Wat ook met meditatie wordt ervaren.

 

Techniek:

Bij de intuïtieve massage is de houding van de masseur en de gemasseerde heel belangrijk. Als je de massage ondergaat moet je lekker ontspannen, maar wel alert zijn en en je concentreren op de aanraking. De masseur moet geconcentreerd blijven en de volle aandacht geven, anders wordt de helende energie die via de handen wordt doorgegeven, afgezwakt of afgeleid. Als de masseur geconcentreerd is, wordt die geleid door intuïtie en merkt eerder waar de spanning zich bevind en waar de energiebalans verstoord is. Om de handen geconcentreerd te houden, doen masseurs bij deze massage af en toe hun ogen dicht. Respect, rust en openheid staan voorop. Er wordt tijdens de behandeling niet gesproken zodat er helende ontspanning plaats kan vinden. Voorafgaand is er uiteraard wel een moment om te bespreken wat besproken moet worden. 

 

Ik ben een aantal jaren geleden opgeleid door Kitty Middelham tot professioneel masseur, en heb daarnaast vele andere cursussen gevolgd.

Door de vele cursussen heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Het mooiste blijft: Alle massage werkt in feite helend en ontspannend, en daar gaat het uiteindelijk om.