Home » AANBOD » Moxa Therapie

Moxa therapie is een onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde 

In het oude Chia wordt wel gezegd: Als acupunctuur en medicatie niet meer helpen, heb je altijd nog Moxa! Moxa wordt vaak gecombineerd met een andere massagebehandeling maar kan ook heel goed als losse behandeling worden aangeboden. Moxa Therapie heeft een zeer verwarmende en ontspannende werking. Spieren ontspannen en je krijgt meer energie.

De werking van Moxa

Het doel van een Moxa behandeling is om de Chi of Levensenergie te stimuleren. Dit gebeurt door het stimuleren van de acupunten op de meridianen. Acupunten zijn belangrijke drukpunten op de meridianen. Door het behandelen van deze acupunten worden blokkades opgeheven en kan de energie weer vrij stromen. Ook littekens kunnen verstoringen in de energiestroom geven.

Geblokkeerde acupunten kunnen na verloop van tijd diverse lichamelijke klachten veroorzaken.

 

Wanneer een Moxa behandeling? Een Moxa behandeling kan o.a. toegepast worden bij o.a. de volgende klachten:

Chronische pijnklachten; Hoofdpijn klachten; Niet goed kunnen afvallen; Gebrek aan energie; FibromyalgieGroeipijnen; Littekens;               

Spierpijnen / stijfheid in lichaam; Koude handen en voeten en koude in het lichaam.

Ook het behandelen van stuitliggingen is mogelijk, dit moet gedaan worden tussen de 33e en 36e week: zeer veilige methode voor moeder én kind.   

 

Het is ook mogelijk de Moxa te combineren met een ontspanningsmassage, er wordt dan eerst gestart met de Moxa (15 min.).

Een losse behandeling duurt circa 40 minuten.