Home » AANBOD » Afvallen

Waarom afvallen?

Overgewicht betekent dat je meer weegt dan goed is voor je gezondheid, dit levert meer kans op gezondheidsproblemen. Met een gezond gewicht heb je bijvoorbeeld minder kans op diabetes type 2, hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten, slaapproblematiek, etc. Bovendien verkleint een gezond gewicht de kans op bepaalde vormen van kanker. Het is daarom verstandig om af te vallen bij overgewicht. Ook psychosociaal is er effect: veel mensen geven aan zich gelukkiger te voelen wanneer zij een gezond(er) gewicht bereikt hebben. Het is aan te bevelen om tijdens het afvallen DIRECT EEN NIEUWE EN GEZONDE LEEFSTIJL AAN TE WENNEN. Ga niet in zee met *crashdiëten wanneer je blijvend gewicht wilt verliezen. Coaching op gedrag + de wil om echt te veranderen komen natuurlijk ook goed bij van pas bij het afvallen.

* crashdiëten, diëten waarbij u dagelijks minder dan 900 kcal consumeert, en voornamelijk spiermassa verbrandt i.p.v. vetmassa. Er wordt geen rekening gehouden met de persoonlijkheid als totaal; er worden geen goede nieuwe gewoontes aangeleerd.

Anders gaan leven!

Om overbodige kilo’s te verliezen, moet je dus anders gaan denken en leven. Wanneer je blijft doen wat je deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Leefstijl aanpassen is een must, dit is niet per se makkelijk.. maar je krijgt er ontzettend veel voor terug en de aanhouder wint. Met een goed gewicht zit je lekkerder in je vel. Je voelt je fitter. Je kunt gemakkelijker bewegen, raakt minder snel buiten adem en je hebt minder kans om ziek te worden. Kortom, de kwaliteit van leven gaat er drastisch op vooruit, wie wil dat nou niet?!

 

Ben jij geïnteresseerd om gezonder te leven en te eten en kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? Mail dan naar: info@jijinbalans.nl